Unde este situat Maramuresul ?

Maramuresul este situat in partea cea mai de nord a Muntilor Carpati din Romania, in Centrul Europei. Este inconjurat din trei parti de munti. La nord se invecineaza cu Ucraina, fiind despartite de Raul Tisa si Muntii Maramuresului. Pentru informatii suplimentare despre Geografia Maramuresului viziteaza aceasta pagina Despre Maramures si Vadu Izei.

Maramuresul este una dintre cele mai putin schimbate zone din intreaga Europa. Da, poate fi dificil de ajuns aici, dar datorita frumusetilor sale neatinse, merita sa faceti acest efort.

Puteti veni cu avionul pana la Bucuresti. De la Bucuresti pot fi luate curse aeriene interne pana la Baia Mare (70 km pana aici) sau Satu Mare (100 km departare).

Din aceste orase gasiti autobuze, taxi, puteti inchiria o masina pentru a ajunge in orasul Sighetu Marmatiei sau oricare sat din Maramures, inclusiv Vadu Izei.

Alte optiuni ar fi sa veniti cu trenul de la Bucuresti sau de la Budapesta prin Cluj. Exista un tren care circula zilnic de la Bucuresti la Sighetu Marmatiei, cu vagoane de dormit. Sighetul este la doar cateva minute de Vadu Izei, intre aceste doua comunitati fiind accesibil transportul zilnic cu autobuzul.

Vadu Izei este situat in inima Maramuresului. De aici puteti sa ajungeti in toate partile acestui frumos tinut. Pentru informatii suplimentare cautati in pagina de Informatii Turistice sau va rugam Contactati-ne si vom face tot posibilul pentru a va ajuta.